top of page

Ferie z Busolą

Kulinarne podróże

Zapraszamy dzieci w wieku  6-12 lat do spędzenia ferii w naszej Szkole.

„Kulinarne podróże” to warsztaty z gotowania i nie tylko. Przez 2 tygodnie będziemy kolejno  poznawać  wybrany kraj,  odkrywając jego kulturę, historię, język, a przede wszystkim  kuchnię. Chcielibyśmy zaprosić dzieci do świata smaków, zapachów i kolorów, a także rozbudzić w nich pasję do gotowania i eksperymentowania w kuchni.

Zajęcia w naszej szkole to idealna propozycja dla dzieci lubiących gotować  i jeść.

15 - 19 stycznia

 

Japonia  -     sushi,  a na deser purin

Włochy  -      spaghetti bolognese, a na deser tiramisu

Hiszpania -   paella, a na deser flan

Meksyk -       quesadilla, a na deser carlota de limon

Polska -         pierogi, a na deser szarlotka z lodami (choć lody nie są polskim wynalazkiem,

                      to  idealnie pasują do szarlotki)

 

22 - 26 stycznia

 

Indie -           curry z krewetkami i ryżem, a na deser mango  lassi

Rosja -          bliny na słodko lub słono, a na deser kisiel

Francja -       omlet z różnymi dodatkami, a na deser eklery

Chiny -          sajgonki, a na deser jabłka w miodowej skórce

Polska -         schabowy z ziemniakami, a na deser sernik  na zimno

Uwzględniamy dietę bezlaktozową i bezglutenową. Alternatywnie przewidujemy serwowanie zup (rosół, pomidorowa, jarzynowa).

Koszt pobytu dziecka to 580 zł za tydzień . Wyżywienie wliczone jest w cenę. Jemy to co ugotujemy lub upieczemy.

Zapraszamy!

bottom of page